miercuri, 21 martie 2012

Scapa de Timeline



Interfaţa Timeline este criticată de numeroşi utilizatatori ai reţelei de socializare Facebook. Fără îndoială, motivul principal ţine de aspect (sau aşa ar trebui), căci despre intimitate nu poate fi vorba. Şi cu interfaţa veche, şi cu Timeline-ul, descoperirea anumitor momente din viaţă este la îndemâna prietenilor tăi, acceptaţi de cele mai multe ori cu o lejeritate soră cu nepăsarea.
Astfel, momente sensibile când, sub influenţa unei anumite stări (prea euforice sau, dimpotrivă, de tristeţe), te-au determinat să postezi status-uri şi / sau fotografii compromiţătoare, pot fi văzute şi folosite împotriva ta de către persoane rău voitoare.
Nu o să lansăm acum o dezabatere pe această temă, bănuim că ştiţi ce presupune Facebook şi cum se pot ascunde informaţiile sensibile. O să ne axăm pe aspect şi o să vă spunem cum scăpaţi de Timeline pentru a reveni la vechea interfaţă, pe care o considerăm mai practică.
Deoarece Facebook nu are o opţiune explicită prin care să dezactivăm Timeline-ul, cea mai la îndemână soluţie este să apelăm la extensii care fac asta prin simpla instalare a lor. Pentru că totul se derulează în browser, există extensii separate pentru Chrome, Firefox şi Internet Explorer. În curând, o astfel de extensie va fi disponibilă şi pentru Safari.
Precizare: Timeline-ul va dispărea doar în cadrul browser-elor unde se instalează respectivele extensii, cu alte cuvinte ele sunt utile doar pentru uzpersonal, pentru cei care doresc să scape de această interfaţă. Un alt inconvenient este acela că, în momentul de faţă, extensia vizează doar profilul de utilizator, nu şi paginile Facebook (cum ar fi pagina de Facebook a go4it.ro).
Dezactivare Timeline în Google Chrome

Link direct aici sau:
  • Lansaţi browser-ul Chrome şi mergeţi la secţiunea Tools -> Extensions.
  • Faceţi click pe link-ul Get More Extensions din josul paginii.
  • Căutaţi extensia Timeline Remove şi instalaţi-o.
  • Observaţi extensia (activă implicit) în colţul din dreapta sus al browser-ului.
Dacă Timeline-ul nu a dispărut după instalare faceţi refresh pe pagina personală de Facebook sau restartaţi browser-ul.
Opţiunile disponibile oferite de Timeline Remove apar dacă faceţi click dreapta pe iconiţă. Acestea sunt următoarele: Disable (dacă doriţi revenirea la Timeline), Uninstall (dezinstalarea extensiei), Hide Button (ascunderea iconiţei asociate extensiei).
Dezactivare Timeline în Mozilla Firefox
Iconiţa Timeline Remove este situată în colţul din dreapta jos al browser-ului. Click dreapta pe ea pentru opţiuni.
Dezactivare Timeline în Internet Explorer
  • Salvaţi fişierul executabil pe hard (sau pe alt suport de stocare).
  • Rulaţi executabilul din Windows Explorer şi instalaţi add on-ul.
  • Lansaţi Internet Explorer şi observaţi notificarea din josul paginii (conform capturii de mai jos). Selectaţi "Enable" pentru a activa add-on-ul.
  • Modificaţi opţiunile sau dezinstalaţi din meniul Tools -> Manage Add-ons.
Timeline Remove este o extensie aflată încă la început (versiunea 0.6), aşa încât nu sunt excluse anumite probleme şi incompatibilităţi cu browser-ul. De asemenea, pe viitor, sunt aşteptate îmbunătăţiri asupra modului în care blochează Timeline-ul. Ne dorim spre exemplu şi ascunderea interfeţei Timeline în cadrul paginilor Facebook, nu doar în cadrul profilului personal. Una peste alta însă, Timeline Remove merită încercat de către toţi cei care doresc să scape de Facebook Timeline şi să revină la vechea interfaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu