miercuri, 21 martie 2012

Facebook Timeline


Facebook a fost în nenumărate rânduri asociat cu un instrument de spionaj. Acum însă a devenit arma perfectă. Noua interfaţă Timelineintegrată în pagina de profil afişează toate activităţile tale de când te-ai născut şi până în ziua de azi.
Timeline-ul reprezintă o ordonare temporală a evenimentelor asociate contului tău: like-urile, schimbările de status, comentariile şi orice alte activităţi sunt sortate cronologic pe ani şi fiecare an cuprinde cele 12 luni calendaristice grupate ca o sub-categorie.
În acest fel, prietena ta (sau soţia) îţi poate descoperi trecutul dubios cu un singur click, nu mai e nevoie să caute ore întregi ca să afle cu cine ai avut tu relaţii înainte şi pe unde ai umblat. Reciproca este valabilă. Şefii, de asmenea, pot afla extrem de uşor ce făceai la serviciu, dar şi în afara orelor de program, începând chiar cu primul tău job - dacă ai fost "social" pe Internet în acea vreme.
Sigur, toate informaţiile sunt disponibile cu voia ta. Nimeni nu te-a obligat să le publici. Şi chiar dacă ai impresia că totul e în regulă, şansele să existe mici scăpări sunt uriaşe. Un simplu comentariu, o schimbare de status sau un "like nevinovat" acolo unde nu trebuie şi eşti compromis. Nu trebuie ca activitatea să fie de ieri, de azi. Cum spuneam, prin intermediul timeline-ul se poate accesa perioada dorită printr-un simplu click pe anul şi luna respectivă.
Aşadar, după activarea noii interfeţe, îţi recomandăm să faci o trecere în revistă a tuturor activităţilor tale şi să renunţi la informaţiile cu potenţial compromiţător.
În clipa asta, Timeline-ul se poate activa doar în urma unui proces voit ce se întinde pe mai mulţi paş. Părerea noastră este să îl testaţi acum ca să realizaţi cu ce veţi avea de a face pe viitor. Mai mult ca sigur, Zuckerberg va activa la un moment dat această interfaţă implict şi mulţi utilizatori vor fi surprinşi cu garda jos de noua schimbare.
Activarea interfeţei Facebook Timeline
1. Accesaţi acest link iar la cererea de permisiune, dacă apare aşa ceva, selectaţi "Allow".
2. Alegeţi opţiunea "Create New App" - căsuţa indicată cu săgeata.
3. În câmpurile "App Display Name" şi "App namespace" treceţi ce doriţi, dar nu includeţi spaţii, litere mari şi cifre. Confirmaţi politica de utilizare bifând "I agree…".
4. După introducerea codului captcha, veţi fi direcţionat către pagina de mai jos. Selectaţi opţiunea "Open Graph" din coloana din stânga.
5. În câmpurile indicate de săgeţi sunteţi liberi să scrieţi ce vreţi. După completarea lor faceţi click pe "Get Started".
6. Deşi ce vedeţi mai jos pare complicat, nu trebuie decât să selectaţiopţiunea de la sfârşit: "Save changes and next".
7. Idem şi pentru următoarea pagină.
8. La fel, nu editaţi nimic, daţi doar click pe "Save and finish".
9. Reveniţi în pagina voastră de profil şi selectaţi "Get it now " din fereastranou apărută.
10. Observaţi noua interfaţă şi timeline-ul din coloana din dreapta.
Menţionăm că, în momentul de faţă, doar cei care îşi activează la rândul lor timeline-ul pot vizualiza profilele cu noua interfaţă dezvoltată de Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu